Links

Een aantal websites van personen, instellingen of ondernemingen die ik de moeite van het bekijken waard vind, hoofdzakelijk (…) natuurlijk op het gebied van streekdrachten, mutsen, textiel, kunst en cultuur. Neem eens een kijkje en laat u verrassen en inspireren. Klik op de afbeelding om naar de betreffende site te gaan.

 

De mutsenmaker is nauw betrokken bij het meerjarige project HANDWERK van het Zeeuws Museum in Middelburg. Kom beslist eens kijken wat er gebeurt en wat er te doen is in de HANDWERKPLAATS. Ga aan de slag met historische technieken, laat je inspireren, doe mee!

 

 

 

 

 

 

Juwelier Minderhoud: Absoluut specialist op het gebied van streeksieraden ( in- en verkoop, restauratie, taxatie, herstel) uit heel Nederland. Ook een originele collectie moderne sieraden geďnspireerd op Zeeuwse streekdrachtsieraden

 

 

 

Dracht aan de gracht: voor een frisse kijk op de recente geschiedenis van de Nederlandse streekdrachten. In een droompand aan de Herengracht in Amsterdam. Alle bekende drachten op een paar vierkante meter: een must voor je buitenlandse gasten en natuurlijk voor jezelf als je toch in Amsterdam bent. Zeker gaan kijken!

 

Voor een originele en eigenzinnige presentatie van Zeeuwse streekdrachten is het Zeeuws Museum in Middelburg sinds de heropening natuurlijk de spraakmakende “place to be”!

 

 

 

Beschrijving: C:\Users\Gebruiker\Pictures\imagesCABP9TSG.jpgStaphorst: de Hoedster der traditie. Zo staat Staphorst ergens omschreven. Maar ook op Staphorst en Rouveen laat men zich volop inspireren door de traditionele kleding in een modern jasje: Kijk eens op de site van Staphorst is Hip!

 

 

Beschrijving: C:\Users\Gebruiker\Pictures\imagesCADGM9FF.jpg

In Leiden kijken ze verder: grenzeloze schoonheid en verwondering over de textiele schatten. Een internationale collectie traditionele kleding, handwerken en hoofdtooien

 

 

Aan de slag met allerlei fraaie technieken ( o.a. uit de Nederlandse streekdrachten) ? Kijk eens op de site van creatieve duizendpoot, borduur- en quiltspecialiste Sary Maas

 

Inspirerend voor iedereen die iets heeft met mode en kostuums, een online samenwerkingsverband van diverse grote Nederlandse musea met textiele collecties.

Op zoek naar mooie dingen, o.a. streekdracht en streeksieraden? Kijk eens bij

 

antieke ( streek) sieraden? Kroone & co in Schagen

 

 

 

Terug naar de startpagina